Meteen naar de content

Voor 19:30 uur besteld, morgen al in huis!

Herfstvakantie: 10 leuke dingen om te doen met kinderen

Herfstvakantie: 10 leuke dingen om te doen met kinderen

Wat kan je allemaal doen in de herfstvakantie met de kinderen?

HappyKido banner

De herfstvakantie is een prachtige tijd van het jaar waarin de bladeren van kleur veranderen, de lucht wat frisser aanvoelt en gezelligheid in de lucht hangt. Het is het perfecte moment om quality time door te brengen met je kinderen en te genieten van al het moois dat de herfst te bieden heeft. Of je nu in de natuur bent of lekker thuis blijft, er zijn tal van leuke activiteiten om de herfstvakantie onvergetelijk te maken voor het hele gezin.

In deze blog delen we tien inspirerende ideeën om de herfstvakantie met kinderen door te brengen. Van herfstwandelingen en creatieve knutselsessies tot pompoen snijden en herfstlekkernijen bakken, er is voor elk wat wils. Laten we samen ontdekken hoe je deze herfstvakantie een tijd van plezier, avontuur en warme herinneringen kunt maken.

1. Herfstwandeling en natuurverkenning

Tijdens de herfstvakantie is de natuur op zijn mooist. Neem de kinderen mee voor een ontspannende herfstwandeling in het bos, park of natuurgebied in de buurt. Het is het perfecte moment om te genieten van de prachtige herfstkleuren, de vallende bladeren en de veranderende natuur. Laat de kinderen bladeren, dennenappels en andere herfstschatten verzamelen om mee naar huis te nemen. Het kan ook een geweldige gelegenheid zijn om te leren over de bomen, planten en dieren die in de herfst actief zijn.

2. Pompoen snijden en decoreren

Pompoen snijden is een traditie die kinderen enthousiast maakt voor Halloween. Ga samen met de kinderen naar een lokale pompoenboerderij of markt om de perfecte pompoen uit te kiezen. Laat ze hun creativiteit de vrije loop laten door griezelige gezichten uit te snijden. Vergeet niet om een kaars of led-lichtje in de pompoenen te plaatsen voor een spookachtige sfeer 's avonds.

3. Herfstknutsels en creatieve projecten

Knutselen is een geweldige manier om de creativiteit van kinderen te stimuleren. Tijdens de herfstvakantie kunnen ze genieten van knutselmiddagen waar ze herfstgerelateerde projecten maken. Denk aan bladschilderijen, zelfgemaakte vogelvoeders, herfstkransen en pompoenversieringen. Laat ze hun eigen kunstwerken creëren en versieren met herfstbladeren, kastanjes en andere natuurlijke materialen.

4. Appelplukken en zelfgemaakte lekkernijen

Een bezoek aan een appelboomgaard is een leuke en smakelijke herfstactiviteit. Laat de kinderen zelf appels plukken en vertel hen over de verschillende soorten appels en hun smaken. Na het plukken kunnen jullie samen appeltaart, appelmoes of appelpannenkoeken maken. Het is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om kinderen te betrekken bij het bereiden van heerlijke herfstlekkernijen.

5. Bakken en koken

Herfst is het perfecte seizoen om samen met de kinderen te bakken en te koken. Maak herfstlekkernijen zoals pompoenbrood, appeltaart, herfstkoekjes met herfstvormpjes en warme appelcider. Laat de kinderen helpen met het mixen, kneden en versieren. Het is een heerlijke manier om quality time door te brengen in de keuken.

6. Herfstpicknick in de natuur

Geniet van het prachtige herfstweer door een herfstpicknick te organiseren in een nabijgelegen park of natuurgebied. Pak een picknickmand in met herfstlekkernijen zoals sandwiches, appels, noten en warme chocolademelk. Laat de kinderen hun favoriete snacks kiezen en geniet van een ontspannen tijd in de buitenlucht. Neem dekens mee om op te zitten en geniet van de kleurrijke herfstomgeving.

7. Herfstfilmavond

Creëer een gezellige sfeer thuis door een herfstfilmavond te organiseren. Kies films die passen bij het seizoen, zoals "Harry Potter," "Hocus Pocus," of andere herfstklassiekers. Zorg voor popcorn, warme chocolademelk en marshmallows voor een echte bioscoopervaring. Laat de kinderen hun favoriete herfstfilms uitkiezen en geniet samen van een knusse avond.

8. Herfstverhalen en voorlezen

De herfst is een geweldige tijd om te lezen en verhalen voor te lezen. Ga naar de bibliotheek en kies herfstboeken uit die passen bij de leeftijd van de kinderen. Lees herfstverhalen voor over avonturen in het bos, pompoenen en herfstfeesten. Het is een geweldige manier om hun liefde voor lezen te bevorderen en de herfstsfeer in huis te brengen.

9. Filmavond in een Sensory Body Sock

Een unieke en gezellige activiteit voor de herfstvakantie is het houden van een filmavond in een sensory body sock. Een sensory body sock is een rekbare, lycra zak die het hele lichaam van een kind omhult en sensorische prikkels stimuleert. Het kan zowel ontspannend als vermakelijk zijn om in een body sock te zitten terwijl je een film kijkt.

Lees tip: De voordelen van een sensorische body sock!

Terwijl de kinderen in hun body sock zitten en de film kijken, zullen ze de diepe druk en omsluiting ervaren, wat kan bijdragen aan een gevoel van comfort en rust. Het is een unieke manier om zowel sensorische prikkels als ontspanning te combineren met entertainment.

Deze activiteit kan zowel leuk als rustgevend zijn en biedt een andere manier om van de herfstvakantie te genieten. Het kan vooral nuttig zijn voor kinderen die gevoelig zijn voor sensorische prikkels of behoefte hebben aan een rustige en comfortabele omgeving.

10. Herfstdecoratie en knutselprojecten

Laat de kinderen meehelpen met het decoreren van het huis voor de herfst. Ze kunnen zelfgemaakte herfstversieringen maken, zoals herfstkransen, bladslingers, pompoenversieringen en tafeldecoraties. Knutselprojecten stimuleren de creativiteit van kinderen en geven hen een gevoel van trots over hun bijdrage aan het herfstinterieur.

De herfstvakantie biedt een overvloed aan mogelijkheden voor leuke en educatieve activiteiten met kinderen. Of je nu in de natuur bent, thuis knutselt, bakt of gezellig binnen zit voor een filmavond, deze activiteiten zullen zorgen voor onvergetelijke herinneringen en een geweldige tijd samen. Geniet van de herfst en alles wat dit seizoen te bieden heeft!