Meteen naar de content

Voor 15:00 uur besteld, morgen al in huis!

Waarom een Zintuiglijke Schommel?

Waarom een Zintuiglijke Schommel? HappyKido ©

Heeft uw kind moeite met prikkelverwerking?

Een zintuiglijke schommel helpt met een goede prikkelverwerking

In dit artikel leest u alles over de voordelen van een zintuiglijke schommel!

 

Wat is een zintuiglijke schommel?

Een zintuiglijke schommel, ook wel sensorische- of therapeutische schommel genoemd, draagt bij aan een goede ontwikkeling van onze zintuigen. Een goede ontwikkeling van onze zintuigen zorgt voor een goede prikkelverwerking. 

Een zintuiglijke schommel is ontworpen voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar die moeite hebben met prikkelverwerking, ook wel sensorische informatieverwerking genoemd. Een zintuiglijke schommel is niet alleen heel leuk en uitdagend voor een kind, maar heeft dus ook vele andere voordelen. Een zintuiglijke schommel vervult namelijk vele sensorische behoeften, zoals;

 • De schommel creëert een omhelzend gevoel. Een kind ervaart de schommel hierdoor als een veilig en eigen plekje om tot rust te komen.
 • Schommelen is uitdagend voor kinderen en draagt bij aan de ontwikkelingen en stimulatie van het vestibulair sensorische systeem.
 • Door het unieke design van de schommel zijn er talloze mogelijkheden voor een kind om zich helemaal uit te leven, een kind kan bijvoorbeeld op een veilige maar uitdagende manier oefenen met evenwicht.
 • De HappyBag © helpt een kind zijn of haar lichaam beter te begrijpen door prikkelverwerking te verbeteren.  

 

Ontwikkeling van zintuigen

Op school leren we dat we vijf zintuigen hebben, maar in werkelijkheid hebben we er acht. Deze acht zintuigen helpen ons bij het waarnemen en verwerken van prikkels uit onze omgeving. Denk bijvoorbeeld aan proprioceptie en je vestibulaire systeem(evenwichtsorgaan).

Interoceptie heeft betrekking tot de fysiologische toestand van je lichaam, denk aan het ervaren van honger of dorst. Het vestibulaire systeem helpt je met het waarnemen van veranderingen met betrekking tot zwaartekracht, hang je ondersteboven, sta je stil of zit je in de auto? Dit zijn waarnemingen die het vestibulaire systeem doorstuurt naar je hersenen.  

 

Prikkelverwerking

Via onze acht zintuigen komen dus allerlei prikkels binnen in onze hersenen. Maar niet alle kinderen kunnen deze prikkels even goed verwerken, zij hebben dus moeite met prikkelverwerking. Deze kinderen kunnen moeite hebben met het begrijpen van hun lichaam. Gevolgen hiervan zijn:

 • Onhandigheid
 • Wagenziekte
 • Regelmatig tegen objecten aanlopen
 • Slecht postuur
 • Zwakke spieren
 • Moeite met eten
 • En moeite met vele andere alledaagse vaardigheden

Een kind kan hierdoor erg gefrustreerd raken en therapie, in de vorm van bijvoorbeeld een therapeutische schommel, kan hierbij helpen. Een therapeutische schommel helpt met zelfontwikkeling van geest en lichaam voor deze kinderen. De HappyBag © helpt kinderen hun lichaam beter te begrijpen en creëert een veilige omgeving voor ze.

 

Zintuiglijke schommel kopen

De HappyBag © is een therapeutische schommel. De HappyBag © helpt een kind zijn of haar lichaam beter te begrijpen door prikkelverwerking te verbeteren. Bestel vandaag voor 15:00 uur de HappyBag © en... morgen slingeren! 

HappyBag ©: Dé Zintuiglijke Schommel voor Kids!

Normale prijs: €100,00

Nu: €79,95

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd