Meteen naar de content

Voor 17:00 uur besteld, morgen al in huis!

Onze 5 favoriete sensorische body sock activiteiten

Onze 5 Favoriete Sensorische Body Sock Activiteiten

Een sensorische body sock is een razend populair hulpmiddel die sensorische input levert en het proprioceptieve systeem stimuleert en ontwikkeld. Het proprioceptieve systeem is een zintuig dat zich bevindt in onze spieren en gewrichten en geeft ons het gevoel van lichaamsbewustzijn. Proprioceptie is dus het vermogen om je eigen lichaam waar te nemen en is van belang voor de evenwicht en motoriek van ons lichaam.

Baer Bodysock

Het proprioceptieve systeem wordt gestimuleerd wanneer je kracht uitoefent met je spieren in verschillende situaties. Een sensorische body sock oefent een constante druk uit op je lichaam waardoor je je spieren meer moet gebruiken en je proprioceptieve systeem dus extra wordt gestimuleerd en getraind. Buiten de ontwikkeling van het proprioceptieve systeem heeft een sensorische body sock ook nog vele andere voordelen, zoals:

  • Verlicht stress & overtollige energie -Helpt je kind snel en veilig elke spier in hun lichaam te trainen, verlicht de opgekropte energie die zogeheten meltdowns veroorzaakt.
  • Maakt zintuiglijke ontwikkeling leuk - Geeft sterke stimulatie en ontwikkeling voor zintuigen zoals aanraking, beweging, evenwicht en maakt het ook nog eens leuk om mee te spelen!
  • Diepe kalmerende druk -De constante compressie voelt voor een kind als een eindeloze knuffel, een veiliger gevoel bestaat niet toch?
  • Een geweldig & origineel cadeau -Voelt geweldig om te dragen en maakt speeltijd twee keer zo leuk en stimulerend!
  • Stimulatie van positieve gevoelens - Brengt een lach op het gezicht van ieder kind.

Er zijn vele verschillende leuke activiteiten en oefeningen die een kind kan doen met een sensorische body sock. In dit artikel vertellen we jou onze 5 favoriete sensorische body sock activiteiten.

 

1. Rennen, lopen, kruipen, springen

Door gewoon je dagelijkse activiteiten uit te voeren terwijl je een body sock draagt, krijgt je lichaam al een hoop sensorische input.

Probeer eens te rennen, te lopen of te kruipen, terwijl je de body sock draagt. Waarschijnlijk voelt dit al gelijk heel anders dan normaal. Je moet meer je spieren aanspannen en de bewegingen voelen iets zwaarder. Experimenteer met verschillende bewegingen: begin te rennen of ga normaal lopen, ga in de lucht springen of ga over de grond kruipen als een leeuw. Daag jezelf uit met de sensorische body sock!

 

2. Luchtboxen

Doe net alsof je een professionele boxer bent. In dit geval heb je geen tegenstander, maar vecht je tegen de lucht! Probeer rustig boxbewegingen te maken, net als een echte boxer. Als je deze bewegingen maakt ervaar je weerstand van de body sock, hierdoor worden de spieren in je armen lekker getraind.

 

3. Gewoon lekker chillen

Gewoon lekker chillen is altijd fijn. Een sensorische body sock maakt dit nog ietsjes fijner. De body sock oefent een constante druk uit op je lichaam. De constante druk voelt als een eindeloze knuffel. Dit zorgt voor een kalm en veilig gevoel!

 

4. Yoga

Yoga oefeningen kunnen enorm leuk zijn. Maar met een body sock worden yoga oefeningen nog leuker! Probeer bijvoorbeeld de neerwaartse hond houding, de kindhouding en de trikonasana. Experimenteer met deze bewegingen terwijl je de body sock draagt en kijk hoe het voelt.

 

5. Spelen, zoals je normaal ook speelt

Je hoeft geen specifieke oefeningen te doen om de geweldige voordelen van een sensorische body sock te ervaren. Je hoeft de body sock eigenlijk alleen maar te dragen, als je dan gewoon speelt, zoals je normaal ook doet dan doet de sensorische body sock gewoon zijn werk!

Heb jij nog geen sensorische body sock? Bekijk dan de Sensorische Body Sock van HappyKido. Laat ons weten wat je van onze sensorische body sock activiteiten vindt!