Meteen naar de content

Voor 15:00 uur besteld, morgen al in huis!

Samenwerking met Stichting Starborn!

Samenwerking met Stichting Starborn!

Groot nieuws: De HappyBag’s worden gebruikt in Kenia, want HappyKido werkt samen met Stichting Starborn!

Stichting Starborn heeft een passie voor het verbeteren van de educatie en leefomgeving van kinderen en zijn actief in Kenia. Wij van HappyKido delen deze passie en zijn vereerd om samen te mogen werken met Zo een mooi doel. Wij hopen met deze samenwerking bij te mogen dragen aan het realiseren van de prachtige projecten van Stichting Starborn.

 

Over Stichting Starborn

Het doel van Stichting Starborn is bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen in het westelijk deel van Kenia, met name door zich te richten op hun onderwijsomgeving. Dit doet de stichting door de honger van Keniaanse kinderen naar kennis te stimuleren in een positieve leeromgeving. Het gebruik van leerzame (kinder)boeken zal hierbij een grote rol spelen. “We zullen niet alleen lesmateriaal gebruiken, maar ook boeken vol kleur en plaatjes gebruiken/distribueren. Door deze positieve leermethoden te gebruiken zullen de kinderen "hongerig naar meer" zijn.” (Stichting Starborn 2023)

“Wij willen ook artistieke vaardigheden stimuleren, zoals knutselen in de vorm van kleuren en schilderen, maar ook de leerlingen leren hoe zij kapotte dingen kunnen repareren. Kortom, de ontwikkeling van fantasie, creativiteit en nieuwsgierigheid zal leiden tot een verrijkingsprogramma voor de leerlingen.”

Hoe Stichting Starborn hun projecten realiseert

Alle projecten van Stichting Starborn worden ter plaatse begeleidt en worden ondersteund door lokale aannemers en vrijwilligers. Door deze werkwijze toe te passen zorgt de stichting ervoor dat elke euro wordt besteed ten behoeve van de kinderen en steunen zij tegelijkertijd de lokale economie.

“Grote projecten, zoals de renovatie van de Eldoret Union Primary School, worden stap voor stap uitgevoerd. Die grotere projecten zullen allemaal gericht zijn op de verbetering van het onderwijsniveau van de kinderen. Naast de renovatie van de school willen we een mobiele bibliotheek opzetten om het leesplezier naar meer afgelegen plaatsen te brengen.” (Stichting Starborn)

Naast deze grote projecten voert de stichting ook kleinere spontane projecten uit op basis van kansen die zich voordoen. Zo heeft de stichting in een opwelling een grote hoeveelheid voetballen gekocht voor scholen, ziekenhuizen en weeshuizen om hun dag op te vrolijken en leuke sportieve activiteiten te organiseren.

 

HappyBag’s worden gebruikt in Kenia

Onze HappyBag helpt kinderen met het beter verwerken van prikkels, tot rust komen, stimulatie van het vestibulair sensorisch systeem en is een geweldig manier om een hoop lol te beleven. Met onze leuke en stimulerende producten proberen wij een bijdragen te leveren aan het creëren van een leesvriendelijke en stimulerende omgeving. De HappyBag wordt al intensief gebruikt door de kinderen in Kenia:

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd